Slik kan du forbedre sjansene for å få forbrukslån

Majoriteten av de som søker om forbrukslån får faktisk nei til svar. Det kan skyldes mange forhold. Her går vi igjennom de vanligste, noe som kan være til hjelp om du absolutt trenger lånet.

Om du får avslag

Har du allerede søkt, og fått avslag? Det første du bør gjøre er å kontakte banken og be om en begrunnelse. Begrunnelsen forteller deg om det er noe poeng å søke på nytt, og eventuelt hva du må foreta deg får å få ja.

Dersom avslaget skyldes betalingsanmerkning

Får du avslag på grunn av en betalingsanmerkning har du to muligheter. Du kan enten søke om lån til å refinansiere med, noe som kun tilbys av et fåtall banker. Blant disse er Bluestep Bank, Bank2 og Svea Finans. Disse bankene krever imidlertid at du kan stille med sikkerhet.

Den andre løsningen er å på et eller annet vis betale gjelden som forårsaket anmerkningen, og deretter søke på nytt. Betalingsanmerkninger fører til avslag hos så å si samtlige banker.

Forbedring av kredittscore

Har du kredittscore på under 10 poeng, vil du normalt få avslag på søknader om forbrukslån. Dette er ikke hugget i stein, og små lånesummer kan bli innvilget, selv om du havner under eller på grensen.

Du øker sjansene dersom du forbedrer scoren. Det vil ta tid, men det er i din egen interesse å fokusere på dette. Sett deg inn i faktorene som påvirker scoren, og forbedre der du kan.

Søk hos flere banker

Bankene har ulike interne regler for når de yter lån. Får du avslag hos en bank, kan det hende du får ja hos en annen. En annen løsning for å finne forbrukslån er forbrukslån.no, en side som inneholder priser og tilbud fra over 30 ulike banker. Søk bredt, det vil si hos så mange banker som mulig. Da får du samtidig bedre oversikt, og øker sjansene for å finne det billigste lånet.

Bruk medlåntaker (kausjonist)

Når du søker sammen med en annen person, kalles det å ha medlåntaker. Begge søkere blir ansvarlige for tilbakebetalingen. Det igjen gjør at bankene har bedre sikkerhet, og dermed er det enklere å få lån. Ofte får man også bedre rentebetingelser. Den du tar opp lånet sammen med bør være en du har felles økonomi med (ektefelle eller samboer).

Velg en lavere lånesum

Bankene må ta hensyn til både intern policy, og regler fra Finanstilsynet. Noe av reglene går på din betalingsevne, og hva du har i gjeld fra før. Det betyr at lånesummen vil innvirke. Ved å søke om et mindre lån, øker sjansene for å få ja.

Tags: No tags

Comments are closed.